5 semne ca un cabinet stomatologic este de incredere

Numarul cabinetelor stomatologice particulare este foarte mare, fiind preferate de catre cei care au nevoie de interventii asupra danturii datorita faptului ca acestea incearca sa ofere servicii de calitate la un nivel profesional ridicat. Un cabinet stomatologic din reteaua de sanatate de stat nu va oferi servicii de aceeasi calitate, medicii din aceste cabinete nefiind direct interesati de atragerea clientilor. Dotarea mai slaba a acestor cabinete, din punct de vedete al materialelor si al tehnologiei, este inca un motiv pentru care cei mai multi aleg cabinetele stomatologice particulare.

Cu toate acestea, exista si in reteaua privata cabinete stomatologice de duzina, care ofera servicii la preturi mari din dorinta de a castiga foarte mult si care nu intotdeauna au cei mai bine pregatiti medici.

Indicii care arata ca un cabinet stomatologic ofera servicii profesionale si de incredere

1. Diplomele – medicii cu renume si foarte cunoscuti in lumea medicala isi afiseaza pe peretii cabinetelor diplomele care le certifica studiile, dar si diplomele obtinute pentru diverse merite in meseria practicata. Cu cat peretii unui cabinet stomatologic sunt incarcati cu mai multe diplome, cu atat medicii din acel cabinet sunt mai pregatiti din punct de vedere profesional.

2. Igiena – este un factor determinant pentru orice cabinet stomatologic. Pe langa igiena ustensilelor folosite in timpul actului medical, igiena intregului cabinet trebuie sa fie impecabila. O sala de asteptare care arata neingrijit (similara multor policlinici din reteaua de stat) si care nu ofera confort pacientilor este din start un semn rau. In schimb, daca sala de asteptare te intampina cu un aer modern si vesel, intr-o atmosfera relaxanta, cu siguranta serviciile oferite de medicii acelui cabinet stomatologic vor fi la un nivel profesional ridicat.

3. Echipamentul modern folosit – cu un desing placut si care poate oferi multe facilitati de diagnosticare si tratament este un semn clar ca acel cabinet stomatologic poate oferi servicii de calitate. Cu cat echipamentul este mai nou si mai bun, cu atat se pot oferi mai multe facilitati pacientilor, deoarece medicii au posibilitatea sa ofere toate optiunile de tratament.

4. Personalul cabinetului – incepand cu persoana care se ocupa de curatenie, cea de la receptie, asistentele si terminand cu medicii, trebuie sa fie prietenosi, impecabil imbracati din punct de vedere al igienei si sa ofere informatii atunci cand li se cere acest lucru.

cabinet stomatologic5. Durerea – este un factor important mai ales in domeniul stomatologiei, deoarece multe persoane evita sa ajunga in fata medicului stomatolog tocmai din acest motiv. Anestezicele moderne ofera posibilitatea interventiilor asupra danturii, fara a exista nici cea mai mica durere. Daca aceasta apare, medicul ori nu a folosit cantitatea necesara ori anestezicul folosit nu este de cea mai buna calitate.

Tinand cont de indiciile de mai sus, alegerea cabinetului stomatologic se va face mult mai usor. Totusi, este destul de greu sa se mearga din cabinet in cabinet si sa se observe aceste lucruri, iar ca o alternativa, folosirea internetului pentru a gasi un cabinet stomatologic modern este o solutie la care oricine poate apela. Mediul online pune la dispozitia oricui informatii complete despre un numar foarte mare de cabinete stomatologice, cum este www.excellencedent.ro, care ofera servicii de cea mai buna calitate, la un inalt nivel profesional. De asemenea, pe aceste site-uri se pot vedea poze din interiorul cabinetelor, astfel incat o prima parere se poate face din fata calculatorului.

Leave a Reply