Brevoxyl vs Panoxyl

 Brevoxyl sau Panoxyl ?

brevoxyl Acneea este o boala cronica a dermei care apare atunci cand foliculii de par se infunda cu celule moarte ale pielii sau cand se sebum in exces, avand ca si cauza principala hiperactivitatea glandelor sebacee. La fel ca si in cazul altor afectiuni cutanate, productia excesiva de sebum este cauzata de un dezechilibru hormonal.

Exista insa si alti factori care pot determina productia in exces de sebum, spre exemplu:

 • dezechilibru hormonal
 • dieta necorespunzatoare
 • umiditatea excesiva
 • temperaturi ridicate
 • produsele cosmetice
 • anticonceptionalele
 • sarcina

Acneea se manifesta prin aparitia punctelor negre, albe, ten gras, si poate lasa urme la nivelul pielii pe termen lung, cicatrici. Aspectul rezultat poate atrage dupa sine anxietate, reducerea stimei de sine, iar in cazuri extreme,depresie.

Exista deja multe voci care presupun tot felul de metode supereficiente in lupta cu acneea, cum sunt usturoiul, varza,argila sau aspirina.

Ceea ce este insa cu adevarat eficient, recomandat si de medici, este peroxidul de benzoil. Acesta se comercializeaza in concentratii de 2,5%, 5 % si 10% si este cel mai puternic ingredient antibacterian  eliberat fara reteta. Spre deosebire de tratamentele cu antibiotic, peroxidul de benzoil nu dezvolta rezistenta, astfel putand fi folosit de oricate ori este nevoie.

Panoxyl Acnegel si Brevoxyl crema sunt produse care au la baza substanta activa, peroxid de benzoil. Prin prisma acestei substante active, ambele produse au aceleasi efecte benefice asupra pielii : reduc vizibil numarul de cosuri, opresc aparitia acestora, inclusiv a punctelor negre, elimina bacteria care favorizeaza acneea.

Cu siguranta urmeaza sa va intrebati prin ce se diferentiaza cele doua produse? Ei bine, diferenta este consistenta.De vreme ce Panoxyl il gasim sub forma de gel, Brevoxyl se produce sub forma de crema.In defavoarea celui din urma, Panoxyl gel contine o concentratie mai mare de peroxid benzoil, substanta activa ce lupta contra acneei.

Gelul este absorbit  mult mai repede comparativ cu crema,  efectul obtinut fiind mult mai rapid. Se foloseste o data pe zi, aplicand pe zonele cu probleme. Datorita consistentei sale, gelul Panoxyl este si un bun inamic contra tenului gras. Nu incarca fata, fiind foarte repede absorbit de piele.

In cazul in care urmeaza sa apelati la un tratament pe baza de peroxid de benzoil, recomand sa aveti in vedere urmatoarele posibile reactii:

 • usoare senzatii de arsura
 • usoare senzatii de usturime sau intepaturi la locul de aplicare
 • inrosirea locala a pielii
 • dezhidratare (se recomanda o crema hidratanta la aproximativ 15 min. dupa ce ati aplicat tratamentul)

Orice fel de problema intampinati, nu renuntati pana nu aveti solutia. Apoi, lasati-va sufletul sa zambeasca.

Leave a Reply