Bulimia – problema grava de sanatate

Forma exagerata continua, patologica. Bulimia se intalneste asociata in unele tulburari nervoase, în manifestarea diabetului zaharat, a hiperinsulinismului. Mai poarta denumirea de hiperorexie. Este o tulburare a instinctului alimentar. Se manifesta si la bolnavii cu deficit mental, dar si în cazuri de paralizii, dementa precoce, senilitate. La copiii mici e legata de relatia copil-mama. Opusa bulimiei este anorexia.

Simptomele variaza ca gravitate de la simpla alternanta exces alimentar – varsaturi provocate, la abuzul de laxative, practicarea in exces a exercitiilor fizice, autoagresiunea si abuzul de medicamente, alcool si droguri.

Cea mai periculoasa manifestare asociata este hipokalemia, determinata de vomismentele excesive. Hipokalemia trebuie intotdeauna sa fie monitorizata, efectuandu-se la nevoie si electrocardiograme repetate.

Bulimia este o dereglare alimentara cronica, cu accese de foame in timpul carora bolnavii maninca pe ascuns cantitati mari de hrana intr-un timp scurt. Pentru a preveni cresterea in greutate, ei isi provoaca apoi singuri varsaturi, folosesc laxative sau diuretice, au perioade de restrictii alimentare de tip anorexic, sau fac exercitii fizice epuizante. Sentimentul de vina, depresia sau dezgustul de sine sint adesea asociate bulimiei.

bulimiaMedicina naturista traditionala ofera cateva remedii pentru aceasta boala.

Salvia – Preparatele din salvie actioneaza ca regulator al poftei de mancare, stimuland sau, din contra, inhiband apetitul excesiv. Primul mod de administrare ar fi sub forma de infuzie. Se beau aproximativ doua cesti pe zi. Alta solutie ar fi uleiul volatil, dar acesta se consuma numai dupa indicatiile fitoterapeutului.

Lemnul-Domnului – Exista un remediu homeopatic in cazul tipului normoponderal sau slab, sub forma unui preparat specific, care se obtine prin macerarea frunzelor proaspete in alcool de 90 de grade.

Angelica – radacinile acestei plante contin ulei volatil si substante amare cu efect eupeptic, stomahic si tonic-amar, ceea ce o face utila in tratarea anorexiilor de diverse naturi, inclusiv cea de sorginte psihica, precum si in cazul opus acestora, reprezentat de bulimie.

Patrunjelul-cainelui este o planta toxica. Este un remediu homeopatic, care se consuma sub forma de tinctura, preparata prin macerarea in alcool a inflorescentei. Se administreaza in cazul in care foamea exagerata este consecinta unor vomismente puternice.

Leave a Reply