Ce este grasimea?

Grasimea este un tesut cu mai multe roluri in organism: depozit de energine, protectie termica, protectia unor organe impotriva socurilor etc. Datorita faptului ca in de-a lungul evolutiei sale omul s-a confruntat si cu perioade in care hrana se gasea greu, s-a dezvoltat acest mecasnism prin care in fiecare kilogram de grasime corporala se depoziteaza aproximativ 7000 de kcalorii.

Un anumit procent de grasime este normal in organism si chiar vital. Insa datorita modificarii modului de viata, omul modern tinde sa manance mai mult decat consuma iar surplusul se depune sub forma de grasime. Grasimea corporala provine in primul rand din conversia surplusului de carbohidrati (glucide) din surplusul de grasime alimentara, alcool si chiar din surplusul de proteine

Vitaminele sau alti mirconutirenti nu ingrasa ele in sine. Ele nu aduc calorii in organism, doar grasimile (9 kcal pe gram), alcoolul (7 kcal pe gram), glucidele (4 kcal pe gram) si proteinele (4 kcal pe gram) aduc aport de calorii deci contribuie la ingrasare.

Leave a Reply