Ciocolata neagra, sursa de sanatate pentru corpul tau

Numeroase studii au aratat ca ciocolata neaga are numeroase beneficii asupra starii de sanatate a organismului. Ciocolata, cu continut ridicat de unt de cacao, ne poate ferii de accident cerebral vascular, de boli cardiovasculare, previne imbatranirea organismului si datorita compusilor chimici pe care ii contine, da o stare de bine.

Una dintre proprietatile cele mai cunoscute ale ciocolatii este ca acesta functioneaza foarte bine pe post de afrodisiac natural.

Ciocolata are proprietatea de a fi antidepresiv natural. Teobromina si tiramina care se gasesc in compozitia acesteia actioneaza pozitiv asupre activitatatii neuronilor si stimuleaza activitatea neurotransmi torilor, iar magneziul ce se regaseste in mod natural are efect relaxant asupre organismului.

Ciocolata neagra creste fluxul de sange catre creier, si inima, astfel incat sa poata contribui la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra, de asemenea, ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Ciocolata neagra contine compusi chimici, care au un efect pozitiv asupra starii de spirit si sanatatii cognitive. Ciocolata contine feniletilamina (AEP), aceeasi substanta chimica pe care creierul o creeaza atunci când va simtiti indragostiti. AEP incurajeaza creierul sa elibereze endorfine, deci consumul de ciocolata va face sa va simtiti mai fericit. De asemenea, contine cafeina, un stimulent usor.

ciocolata neagraSe stie ca ciocolata are proprietatea de a reduce colesterolul rau din sange, si totodata mentine elasticitatea vaselor de sange. Astfel consumul unei cantitati moderate de ciocolata neagra zilnic, reduce cu 40% riscul aparitiei bolilor vasculare, implicit reduce si riscul de a face infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Datorita cantitatii foarte mari de antioxidanti pe care ii contine, deci are proprietatea de a accelera arderea caloriilor. Astfel poate ajuta in mentinerea greutatii corporale. Insa trebuie consumata cu masura datorita numarului de calori ridicat pe care il are.

Nu trebuie uitate nici efectele benefice pe care ciocolata neagra le are asupra pielii. Aceasta protejaza piele de efectele nocive ale razelor ultrviolete, prevenind aparitia ridurilor. Antioxidantii din boabele de cacao au efect antinflamator asupra acesteia, iar masajul cu ciocolata este extreme de relaxant. Astfel se imbina perfect efectele terapeutice cu starea de bine.

Deci trebuie retinut ca ciocolata consumata cu moderatie nu ingrasa, are efect tarapeutic asupra organsmului, ofera o stare pozitiva de spirit si nu in ultimul rand este un cadou ideal de oferit!

Leave a Reply