Depasiti singuratatea in doi

Cuplurile in care fiecare are preocuparile lui, total separate de ale celuilalt, sunt cuplurile pentru care timpul petrecut in doi este un chin. Problemele de cuplu indeparteaza partenerii, facandu-i sa se intrebe la un moment dat cum de au ajuns aici. De cele mai multe ori acestia raman cu intrebarea sau cu framantari de scurta durata, alegand sa traiasca in continuare tot impreuna, dar separat.

Neimplicarile emotionale autentice si dificultatile in comunicare sunt cele mai frecvente probleme. Iar la un moment dat partenerii isi amintesc ca s-au luat din dragoste si inevitabil se intreaba obsesiv, fara nici un raspuns concret, “nu se mai poate face chiar nimic?”. Ba da, se poate! Postura de legume, de doi straini ai aceluiasi cuplu, poate fi schimbata daca exista dorinta si multa perseverenta.

Iata cum puteti “drege” relatia:

1. Nu vorbti atunci cand sunteti prada furiei. Riscati ca partenerul sa va inteleaga gresit sau sa se retraga. Supararea articuleaza multe lucruri regretabile cu consecinte atat imediate cat si pe termen mai lung. Cel mai bine este sa amanati discutia pentru mai tarziu.

2. Incercati sa va temperati reactiile emotionale, astfel incat sa nu pierdeti controlul asupra lor. Comunicarea se rupe cand celalalt se simte atacat, criticat, etichetat. Tonul adresarii trebuie sa faciliteze comunicarea, nu sa o rupa. Mania, frustrarile, reprosurile risca sa starneasca un raspuns la fel de agresiv, comunicarea inpotmolindu-se sau degenerand in conflict. Fara indoiala este grea exprimarea trairilor si gandurilor in astfel de momente, fara a-l rani pe celalalt, dar merita incercat!

singuratate in 23. Ascultati-l cu empatie pe celalalt! Fiti atenti la reactiile nonverbale (gesturi, expresivitate mimico-faciala) ale acestuia. Ele spun mai mult decat cuvintele. Astfel, partenerul va simti ca celalalt este racordat la propriile trairi si va depasi sentimentul ca nu este inteles. Este important sa invatati sa va ascultati reciproc.

4. Femeia are nevoie sa-i fie satisfacuta nevoia de siguranta, iar barbatul are nevoie de apreciere din partea sotiei. Reamintiti-va aceste lucruri cat mai des!

6. Respectati-va promisiunile! De comun acord se stabilesc recompensele in cazul indeplinirii promisiunii si “pedepsele” in cazul nerealizarii.

7. Indeplinit-va reciproc dorintele! Daca va este satisfacuta o dorinta, nu uitati sa va recompensati jumatatea indeplinindu-i o dorinta personala.

Daca doriti in mod real sa va rezolvati problemele si sunteti dispui sa luptati pentru asta, nu uitati ca succesul consta in abordearea situatiilor “criza” in mod inteligent si cu un plan bine stabilit. Bucurati-va de reusita unei comunicari autentice, depasind ceea ce inseamna infernul vietii de cuplu: furii devastatoare, sperante si asteptari mutilate de neimplinire, tristeti apasatoarse, sentimentul dureros ca nu sunteti intelesi sau ca nu va puteti face intelesi, reprosuri ce nu mai contenesc, tensiuni, conflicte.

Leave a Reply