Dieta disociata, in topul celor mai eficiente diete rapide

In urma unui top efectuat anul acesta ce enumera cele mai eficiente diete rapide, varietatea de diete disociate s-a afla in top 3 impreuna cu dieta Dukan si dieta Daneza. Topul poate fi considerat usor subiectiv, fiind bazat pe numarul de review-uri pozitive adunate de fiecare dintre aceste diete de slabit in parte, insa povestile de succes continua sa curga, semnaland ca trebuie sa existe un gram de adevar in spatele acestor mult laudate diete.

Cu ce iese in evidenta dieta disociata

Denumirea de dieta disociata este un temen mai general ce se poate aplica unui numar mare de variante de cure de slabire care urmeaza acelasi principiu. Spre deosebire de dieta Dukan spre exemplu, regulile nu sunt la fel de stricte, motiv pentru care exista numeroase variatiuni pe aceasi tema.

Toate aceste variante au totusi in comun ideea de baza de la care isi iau si denumirea: dieta disociata. Disociat vine de la idea ca, separand marile grupe de alimente si consumandu-le izolat, acestea nu se depun la fel de usor ca atunci cand tipurile de mancare sunt amestecate. Principiul contrazice intrucatva atat piramida alimentatiei sanatoase, cat si imaginea sustinuta de nutritionisti a farfuriei ideale, dar s-a demonstrat in mod repeatat ca da rezultate.

Dieta disociataModel de plan pentru o saptamana de dieta disociata:

Dintre toate aceste diete rapide populare in momentul actual, dieta disociata este si cea mai usor de tinut, nefiind nevoie de planuri complicate de nutritie si nici urmarea unor retete anume. Secretul consta in separarea claselor de alimente si nu exista limita de calorii sau portii.

Un meniu pentru o saptamana de diete disociate arata astfel:

Luni: Doar carne. Asta inseamna ca se poate consuma orice preparat atata timp cat carnea este singurul tip de aliment (pui la gratar, friptura de vita, etc). Atentie la evitarea garniturilor.

Marti: Doar legume. Orice mancare pe baza de legume care sa nu contina carne, fructe sau lactate.

Miercuri: Doar lactate. Se pot consuma iaurturi, branzeturi, smantana etc.

Joi: Doar fructe. Salatele de fructe sunt perfecte pentru aceasta faza in cure de slabire de acest tip.

Vineri: Doar peste, orice tip de peste.

Sambata doar branza: O variatiune a zilei dedicata lactatelor.

Duminica: Doar oua.

Datorita carentelor care pot aparea in urma consumului pe o perioada indelungata a alimentelor dintr-o singura categorie si a faptului ca fructe si legume se consuma spre exemplu o singura data pe saptamana, nu se recomanda urmarea unor diete disociate pe perioade lungi de timp.

Avantaje si dezavantaje

Ca la multe cure de slabire si dieta disociata are avantaje si dezavantaje, avantajul principal fiind in mod evident faptul ca functioneaza.

Pro:

Scaderea in greutate este rapida, in parte datorita efectului separarii alimentelor, in parte datorita faptului ca a consuma acelasi tip de aliment pe tot parcursul zilei devine repetitiv si scade apetitul.

Aceste diete disociate sunt simple si usor de urmat, iar timpul petrecut in bucatarie este mai scurt decat in cazul altor cure complicate.

Contra:

Daca aceste diete disociate sunt tinute pe perioade prea lungi de timp, pot aparea carente de vitamine si simptome precum epuizarea si anemia. Ele nu sunt compatibile cu programele de exercitii deoarece nivelul de energie din organism scade pe parcursul dietei.

Leave a Reply