Dieta Dukan – trucuri pentru a spori eficienta dietei

Dietele de slabit impreuna cu pastilele de slabit sunt metodele preferate pentru pierderea in greutate. Fiecare dintre aceste metode au avantajele si dezavantajele lor, insa pentru a slabi natural, eficient si sanatos, exista cateva secrete pe care oricine le poate urma alaturi de dieta preferata.

Dieta Dukan, una dintre cele mai populare diete de slabit a anului trecut, este una dintre acele diete concepute indeajuns de flexibil pentru a permite combinarea sa cu diverse trucuri ce ii sporesc eficacitatea.

Ce este dieta Dukan?

Dukan este dieta frantuzeasca care a capatat o popularitate spectaculoasa, atat in randul vedetelor, cat si pe internet, fiind prezenta pe multe site-uri de specialitate. Aceasta dieta are o structura inovativa in 4 etape: etapa de atac, in care se slabeste cel mai rapid, etapa de croaziera, etapa de consolidare, ce ajuta organismul sa se obisnuiasca cu noua greutate si la final etapa de stabilizare permanenta, ce reprezinta nu doar o etapa a dietei, ci schimbari permanente in stilul de alimentatie.

Dieta se bazeaza pe inlaturarea carbohidratilor si surplusul de proteine la care se adauga mai apoi, faza de faza, alte clase de alimente pentru echilibrarea organismului.

Cateva trucuri pentru a spori eficienta dietei Dukan:

Consumul de apa – va parea mult la inceput, dar 2 litri de apa pe zi sunt cantitatea ideala pentru a ajuta oricarui regim sau dieta de slabit. Un truc pentru a ajunge la aceasta cantitate de apa bauta zilnic este tinerea unei sticle de apa in permanenta in apropiere, in masina, la birou sau langa pat.

dieta-dukanInfometarea – desi poate parea ca infometarea este cea mai eficienta metoda de slabit, majoritatea dietelor moderne, inclusiv dieta Dukan, se concentreaza intocmai pe un program alimentar ce evita infometarea, scazand astfel riscul episoadelor de mancat compulsiv.

Aloe Vera – este foarte cunoscuta si apreciata in domeniul dietelor si regimelor de slabit, aceasta putand fi folosita in combinatie cu orice fel de dieta. Doar doua linguri de aloe vera consumate zilnic, simple sau diluate in apa, ajuta la mobilizarea metabolismelor lenese, imbunatatind simtitor rezultatele regimului de pierdere a kilogramelor in plus.

Trisatul – acesta este un subiect tabu pentru persoanele care incearca sa piarda kilogramele in plus, insa studiile au demonstrat ca trisatul “planificat” ajuta si motiveaza in timpul dietelor mai lungi. In cazul dietei Dukan, odata ce se trece de faza de atac, se poate planui o cina in oras o data la 2-3 saptamani. Data, odata marcata in calendar, va servi drept motivatie pentru a tine dieta cu rigurozitate pana la momentul cand se permite o mica escapada.

Cantaritul – multe voci vorbesc despre faptul ca a te cantari in fiecare zi in timpul unei diete poate fi detrimental moralului, insa nu este cazul cu dieta Dukan. Aceasta este una din cele mai populare diete de slabit, in care pierderea kilogramelor se intampla foarte rapid, in mod special in primele doua etape, astfel ca o cantarire zilnica poate ajuta in mentinerea entuziasmului si a motivatiei. In mod special, zilele cu meniu ce consta doar din mancaruri bogate in proteine, vor avea efecte imediate asupra cantarului. Secretul oricarui regim sau dieta de slabit rapid sunt acele mici victorii cand acul cantarului incepe sa scada.

Leave a Reply