Forme de cancer

Patologia acestei boli, similar talharilor salbatici porniti noaptea sa jefuiasaca orasul, este in esenta aceeasi in toate formele de cancer. Totusi exista variatii legate atat de cauze cat si de grupa sanguina. Markerii tumorali A-like sau B-like exercita un control remarcabil asupra modoului in care sitemul imun al organismului reactioneaza la invazia si dezvoltarea cancerului.

Din nou, aproape toate formele de cancer prezinta o preferinta pentru grupa sanguina A si AB, desi exista uneori forme care sunt B-like, cum ar fi cancerele sistemului reproductiv feminin si cancerele vezicale. Cei cu grupa sanguina O par sa fie cu mult mai rezistenti la aproape orice forma de cancer. Intoleranti si ostili, cred ca glucidele mai simple al grupei sanguine O (fucoza) ii ajuta sa elimine celulele canceroase A-like – sau in unele cazuri B-like – si sa dezvolte anticorpi anti-A si anti-B.

Din pacate stim prea putine despre implicatiile complete ale conexiunii cu grupa sanguina in alte forme de cancer in afara de cel mamar. Totusi, acestea urmeaza cu cea mai mare probabilitateo evolutie similara. Sa examinam cateva dintre cele mai comune forme de cancer.

Tumorile cerebrale

Majoritatea cancerelor cerebrale si a sistemului nervos, cum ar fi gliomul multiform si astrocitomul, prezinta o preferinta pentru grupa sanguina A si AB. Markerii lor tumorali sunt A-like.

Cancere ale sistemului nervos reproductiv feminim

Cancerele sistemului reproductiv feminin (uterin, cervical, ovarian si labial) prezinta o preferinta pentru femeile cu grupa sanguina A si AB. Totusi, exista de asemenea, un numar mare de femei cu grupa sanguina B care sufera de astfel de forme de cancer. Aceasta implica existenta unor markeri tumorali diferiti, creati in fucntie de circumstante. Chistele ovariene si fibroamele uterine, care sunt de obicei benigne dar pot constitui un semn de susceptibilitate la cancer, genereaza cantitati enorme de antigene de grupa A si de grupa B.

Cancerul de colon

Grupa sanguina nu este determinatul cel mai puternic pentru diferitele forme de cancer de colon. Adevaratii factori de risc pentru starile patologice care duc la cancer de colon sunt legate de dieta, stil de viata si temperament. Colita ulceroasa, boala lui Crohn si sindromul de intestin iritabil netratate duc in final la depletia organismului, care devine mai vulnerabil pentru cancer. O dieta hiperlipidica, combinata cu fumatul si consumul de alcool, creeaza mediul ideal pentru cancere digestive. Riscul este mai mare daca aveti antecedente familiale de cancer de colon.

tipuri de cancerCancere bucale si alte tubului digestiv superior

Cancerul buzei, al limbii, gingiilor si al obrazului, tumorile glandelor salivare si cancerul esofagian sunt toate strans legate de grupa sanguina A si AB. Majoritatea acestor cancere sunt autogenerate, in sensul ca riscul poate fi redus daca va abtineti de la tutun, daca va moderati cu consumul de alcool si va supravegheati dieta.

Cancerul gastric si esofag

Cancerul gastric este favorizat de niveluri scazute ale aciditatii gastrice, o trasatura comuna a grupelor sanguine A si AB. Din peste 63.000 cazuri de cancer gastric studiate , grupele sanguine A si AB erau predominante.

Cancerul gastric este epidemic in China, Japonia si Koreea, deoarece dieta tipica este bogata in alimente afumate, murat si fermentate. Aceste tipuri de diete asiatice par sa contracareze orice efect benefic al boabelor de soia, probabil ca sunt insotite de nitrati carcinogeni. Asiaticii cu grupa sanguina B, care reprezinta niveluri crescute ale aciditatii gastrice, nu sunt atat de predispusi la cancer gastric, chiar daca mananca unele alimente similare.

Cancere pancreatice, ale veziculei si cailor biliare

Aceste forme de cancer sunt rare la cei cu grupa sanguina O, cu sistemele lor digestive robuste. Cei cu grupa sanguina A si AB sunt supusi unui risc crescut, cei cu grupa sanguina B avand o oarecare susceptibilitate – mai ales in cazul consumului multor alimente “tari”, cum ar fi nucile si semintele.

Cateva dintre terapiile initiale pentru aceste forme de cancer, includeau portii mari de ficat proaspat de oaie, cal si bivol. Ele pareau sa ajute, dar nimeni nu stia de ce. S-a descoperit mai tarziu ca ficatul acestor animale continea lectine care incetineau cresterea si raspandirea cancerelor pancreatice, hepatice, ale veziculei si cailor biliare.

Leave a Reply