Grupele Sanguine si Cancerul: Lupta pentru vindecare

Shakespeare a scris o data: “Exista un strop de bunatate in unele lucruri rele”. In unele situatii, cum ar fi tratamentele chimioterapeutice pentru invingerea cancerului, este expeditiv si chiar mai util sa se foloseasca otrava. In lecagura cu canerul, lecitinele servesc la doua scopuri: pot fi folosite pentru a aglutina celulele canceroase si actioneaza ca un catalizator pentru sistemul imunitar – un apel de trezire pentru declansarea protectiei celulelor bune.

Cum se intampla acest lucru? In conditii normal, biosinteza glucidelor de suprafata de cater o celula este specifica si controlata. Nu este cazul celulei canceroase. Deoarece materialul genetic este dereglat, celulele canceroase pierd controlul asupra productiei glucidelor lor la suprafata si le fabrica, de obicei, in cantitai mai mari decat o celula normala. Celulele canceroase sunt mai predispuse la dereglari fata de cele normale daca vin in contact cu lecitina adecvata.
Celulele maligne canceroase sunt de 100 de ori mai sensibile decat celulele normale la efectele aglutinante ale lecitinelor. Daca se prepara doua lame, una cu celule normale si cealalta cu celule maligne, intr-un ghem urias incalcit, in timp ce lama cu celule normale va prezenta modificari putine sau chiar nici una.

grupele sanguine si cancerulCand celulele maligne sunt aglutinate in conglomerate uriase de sute, mii sau milioane de celule canceroase, sistemul imunitar se reactiveaza. Acum anticorpii pot tintii conglomeratele de celule canceroase, indentificandu-le pentru a le distruge. Aceasta misiune de cautare-distrugere este de obicei indeplinita de celulele epuratoare puternice, care se gasesc in ficat.

Daca ati cerceta o baza de date medicale, cautand dupa cuvintele-cheie “lecitine” si “cancer”, imprimanta ar lucra zile intregi la listarea datelor obtinute. Lecitinele sunt folosite pe scara larga pentru a studia biologia moleculara a cancerului, deoarece ele constituie sonde excelente, ajutand la identificarea de antigene unice, numite markeri, situate pe suprafata celulelor canceroase. Dincolo de aceasta, folosirea lor este limitata, ceea ce este pacat, deoarece sunt omniprezente in alimente obisnuite. Determinand grupa sangina a unei persoane cu o anumita forma de cancer si folosind lecitinele adecvate pe baza dietei grupei sanguine, o noua unealta puternica poate fi folosita de orice pacient cu cancer pentru a-si ameliora sansele de supravietuire.

Leave a Reply