De ce nu slabesc? Lucruri care te impiedica sa slabesti

Ideea de dieta pare simpla, se urmeaza o dieta de slabit, se renunta la o serie de alimente daunatoare siluetei, poate se face si sport atunci cand este timp. Pare simplu, insa exista un numar mare de factori care se interpun reusitei in domeniul pierderii kilogramelor in plus cu ajutorul unor diete de slabit.

Multe persoane se bazeaza pe ideea ca o dieta de succes precum dieta Dukan, Daneza sau dieta disociata trebuie doar urmate, iar restul se va intampla de la sine.

Realitatea este ca nici cele mai reusite diete nu pot functiona asa cum trebuie daca apar anumiti factori care impiedica pierderea kilogramelor.

Ce factori ascunsi te opresc din a pierde kilogramele in plus?

Asa cum exista calorii secrete, calorii care nu sunt luate in considerare, dar care adunate au un efect negativ asupra dietelor si retelor de slabit, exista si factori ascunsi ce nu tin neaparat de nutritie care pot reprezenta o piedica importanta in eficienta unei diete.

1. Carentele de vitamine – existau zvonuri nu demult ca suplimentele de vitamine sunt responsabile pentru cresterea in kilograme. Acest lucru se aplica doar in cazul in care suplimentele sunt consumate abuziv, corpul raspunde la carenta de vitamine din organism sporind senzatia de foame si intarziind senzatia de saturatie pentru a se asigura ca aportul necesar de vitamine este atins. Acest lucru poate face din urmarea unei diete stricte un adevarat cosmar. De preferat este ca inainte de inceperea unei diete sa se faca un test de sange pentru a se verifica ca nu exista anumite carente in organism.

de ce nu slabesc2. Influenta prietenilor – in momentul in care se tine o dieta de slabit relativ severa, ce trebuie urmata intocmai, nimic nu este mai daunator decat un grup de prieteni fara astfel de griji care indeamna la snacksuri sau alte obiceiuri daunatoare dietei. Pe perioada dietei este bine sa se evite iesirile la fast food, pizzerii si altele si in consecinta si tentatiile.

3. Confuzie in ceea ce priveste numarul de calorii – este ideal sa nu se considere ca un anumit produs al unei anumite firme are un numar scazut de calorii doar din auzite sau din experienta anterioara, firmele schimba adesea retetele folosite, iar alimente ce pot parea slabe in calorii au potentialul de a fi pline de calorii ascunse. In timpul unei diete care limiteaza aportul caloric este recomandat ca numarul de calorii al fiecarui aliment consumat sa fie notat conform informatiilor de pe ambalaj.

4. Indulcitorii – pot parea o mana cereasca pentru persoanele amatoare de gustari dulci care decid sa tina o dieta. Ideea din spatele dietelor este nu doar pierderea kilogramelor in sine, ci educarea pentru un stil de viata mai sanatos. Persoanele care apeleaza la gustari dietetice nu fac decat sa perpetueze obiceiuri nesanatoase in loc sa faca un efort in sensul schimbarii stilului de viata si al obiceiurilor alimentare care au dus la kilogramele in plus.

Leave a Reply