Pentru a slabi, tine cont de consumul de calorii

In cele ce urmeaza ne vom indrepta atentia doar catre consumul de calorii si cum acesta poate fi limitat pentru a slabi si pentru a te simti totodata plin de energie si vitalitate. In general, fiecare individ in parte are un metabolism mai accentuat sau mai putin accentuat, iar in afara acestor caracteristici personale mai trebuie mentionat si locul de munca. O persoana care lucreaza in mediu exterior si depune o munca fizica intensa zi de zi va necesita un aport mai crescut de calorii pentru a suplini consumul de energie, iar in majoritatea cazurilor acestea nu trebuie sa slabeasca deoarece au deja o conditie fizica buna, dat fiind activitatea fizica intensa zilnica. Pe de alta parta, persoanele sedentare care lucreaza intr-un birou trebuie sa-si ocupe timpul liber cu fel de fel de activitati sportive interesante care sa nu devina in timp o adevarata povara si cel mai important, sa consume mai putine alimente bogate in calorii pentru a slabi.

Necesitatea caloriilor mai difera si in functie de varsta, sex, activitate psihica zilnica, dar si de inaltimea sau greutatea unui individ. Cu cat acesta este mai solid, consumul trebuie sa suplineasca in mod perfect necesitatea organismului fara a depasi insa limitele, deoarece in acest caz nu mai putem vorbi de slabire. Caloriile excesive vor duce la acumularea de grasimi care, dupa ani sau chiar luni de zile, te vor face sa arati exact asa cum nu iti doresti, deci ia in considerare acest aspect.

numar de caloriiUn sfat bun este sa incerci sa monitorizezi aceste calorii si sa stii ca intr-o zi, un barbat are nevoie de aproximativ 2000 de calorii pe cand o femeie in jur de 1300-1400. Dupa cum aminteam anterior, metabolismul este foarte variat si nu poti urma o schema de slabire sau de pastrare a propriei greutati folosind aceste cifre oferite in articolul de fata. Ceea ce trebuie sa faci mai departe este sa te interesezi pe cat de mult posibil in acest domeniu si sa descoperi care sunt valorile normale sau ce trebuie sa faci in continuare pentru a slabi, deoarece informatiile de baza tocmai le-ai citit.

Leave a Reply