Precautii inaintea unei interventii chirurgicale

Orice procedura invaziva constituie un soc pentru organism. Nu priviti niciodata cu usurinta acest aspect, chiar daca este vorba de o interventie chirurgicala minora. Reglati-va mai intai sistemul imunitar, indiferent de grupa sanguina.
Vitaminele A si C au un efect profund asupra vindecarii plagii si minimalizeaza formarea tesutului cicatriceal. Fiecare grupa sanguina poate beneficia de pe urma sulpimentarii cu aceste vitamine inainte de interventie chirurgicala. Incepeti sa luati vitamina A si C cu cel putin 4 sau 5 zile inainte de operatie, si continuati cel putin o saptamana dupa aceasta.

PROTOCOL DE SUPLIMENTARE PENTRU INTERVENTII CHIRURGICALE

Grupa sanguina Aport zilnic la vitamina C Aport zilnic la vitamina A
Grupa sanguina O 2.000 mg 30.000 UI
Grupa sanguina A 500 mg 10.000 UI
Grupa sanguina AB 1.000 mg 20.000 UI
Grupa sanguina B

interventii chirurgicalePrecautii chirurgicale pentru grupa sanguina O

Cei cu grupa sanguina O prezinta adesea pierderi de sange mai mari decat cei cu alte grupe sanguine in timpul si dupa interventiile chirurgicale, deoarece ei prezinta niveluri mai scazute de factori serici ai coagularii. Asigurati-va ca aveti un nivel ridicat de vitamina K in formarea cheagului. Napul, spanacul si verdeturile Collard contin cantitati mari din aceasta vitamina, desi ati putea dori sa va suplimentati dieta cu clorofila lichida. Suplimentele alimentare de clorofila sunt disponibile la orice magazin alimentar dietetic.

Precautii chirurgicale pentru grupa sanguina B

Cei cu grupa sanguina B sunt norocosi prin faptul ca sunt mai putin predispusi la complicatii post-operatorii. Protocolul administrarii de vitamine trebuie respectat, dupa cum s-a aratat mai sus.
Cei din grupa sanguina B care prezinta o stare de slabiciune putea, de asemenea, sa utilizeze ceaiuri de plante intaritoare ale sistemului imunitar inainte de operatie. Radacina de brusture (Arctiun lappa) si rujii purpurii (Echinaccea purpurea) sunt excelente intaritoare ale sistemului imunitar. Cateva cesti de ceai in fiecare zi timp de cateva saptamani pot fi stimulent pozitiv pentru sistemul imunitar.

Precautii chirurgicale pentru grupa sanguina A si AB

Grupa sanguina A si grupa sanguina AB sunt ambele mai predispuse la infectii bacteriene postoperatorii. Aceste infectii pot deveni un obstacol major in calea vindecarii si pot excerba o situatie deja dificila. Cei cu grupa sanguina A si AB sa urmeze, conform grupei sanguine, intarirea sitemului imunitar prin utilizarea de suplimente cu vitamine, timp de una sau doua saptamani inainte de interventia chirurgicala. Suplimentarea cu vitamine B-12, acid folic si fier ar trebui aplicate zilnic impreuna cu dozele deja sugerate de vitamina A si C. Concentratia de vitamine pe care trebuie s ao atingeti este greu de extras din dietele grupelor sanguine A si AB, astfel ca spuplimentarea este cel mai bun lucru.

Leave a Reply