Sensibilitatea grupelor sanguine la terapia cu antibiotice

Daca medicul dumneavoastra sau pediatrul copilului dumneavoastra va prescrie frecvent antibiotice pentru simple raceli si afectiuni gripale, un sfat : gasiti un alt medic.

Folosirea in mod constant neadecvata a antibioticelor constituie un factor importat in scaderea capacitatii de a eradica bolile. Utilizarea in exces a unor astfel de medicamente miraculoase promoveaza dezvoltarea unor agenti patogeni din ce in ce mai rezistenti, mai care necesita antibiotice si mai puternice pentru tratament. Cu mult mai puternica decat antibioticele prescrise in mod curent este recomandarea unei alimentatii sanatoase, a odihnei adecvate si a reducerii stresului.

In mod caracteristic, exista o perioada de latenta intre momentul in care se dezvolta o infectie si momentul in care se produce saspunsul din partea sitemului imunitar al organismului. Este ca atunci cand formati numarul la urgente; stiti ca ei nu vor fi la usa dvs in care raspund la telefon. Antibioticele pot ajunge mai rapid in locul unei infectii, dar ele intrerup legatura telefonica cu serviciul de urgenta al organismlui – sistemul imunitar.

Sensibilitatile ale grupei sanguine O la antibiotice

Persoanele cu grupa sanguina O ar trebui sa evite antibioticele din clasa penicilinei. Sistemul imunitar al grupei sanguine O este alergic la aceasta clasa de medicamente.

Evitati, de asemenea, clasa sulfamidelor, cum ar fi Bactrimul. Ele pot cauza eruptii cutante la cei cu grupa sanguina O.
Incercati sa evitati antibioticele din clasa macrolidelor. Eritromicina si macrolidele mai noi, Biaxin si Zithromax, pot agrava tendintele hemoragripare la cei cu grupa sanguina O. Fiti in mod special atenti la aceasta problema daca luati in mod curent medicamentele care subtiaza sangele (anticoagulante, n.trad.) cum ar fi Coumadin Warferin.

terapie cu antibioticeSensibilitatile ale grupei sanguine A la antibiotice

Clasa antibioticelor de tip Carbacephem, cum ar fi Lorabid, par a fi eficiente la grupa sanguina A. Exista foarte putine efecte secundare. Majoritatea celor cu grupa sanguina A raspund bine la antibioticele din clasa penicilinelor si a sulfamidelor. Acestea sunt preferabile tetraciclinei sau a antibioticelor mai noi din clasa macrolidelor.

Daca un antibiotic din clasa macrolidelor este prescris unei persoane grupa sanguina A, Eritromicina este preferabila Zithromaxului cu Clarythromycinei. Fiecare dintre aceste ultime doua antibiotice pot cauza probleme digestive si pot interfera cu metabolismul fierului in organismul cu grupa sanguina A.

Sensibilitatile ale grupei sanguine AB si B la antibiotice

Evitat, daca puteti, antibioticele din clasa chinolonelor cum ar fi Floxin si Cipro (Ciprofloxacin, n.trad.). Daca trebuie sa le folositi, luati-le in doze mai mici decat cele prescrise (asa cum fac europenii).Cand sunteti sub o cura de antibiotice, fiti atenti la orice semn al unei tulburari a sistemului nervos cum ar fi vederea incetosata, confuzia, ameteala sau insomnia. Cei din grupa sanguina AB si B ar trebui sa intrerupa imediat administrarea unei astfel de medicatii si sa isi contacteze medicul.

Leave a Reply