Sfaturi pentru fertilitate

In general, cand o femeie considera ca este pregatita sa devina mama, doreste ca acest lucru sa se intample imediat. Fiecare ar vrea sa treaca mai repede peste momentul preconceptiei si cel al sarcinii, pentru a-si putea tine cat mai repede copilul in brate. Insa, fiecare lucru trebuie sa urmeze o ordine fireasca a intamplarilor, pana la succesul final.

Totusi, daca nu mai vreti sa asteptati cateva zile, saptamani sau luni, pana se va intampla sa ramaneti insarcinate, puteti apela la unul din cele cateva trucuri de fertilitate, care, atunci cand nu exista alte probleme de ordin medical, garanteaza sarcina intr-un procent foarte mare. Tot ce trebuie facut este sa urmati toate indicatiile, chiar daca multe dintre ele vi se vor parea sfaturi babesti. Acordati atentie sfaturilor specialistilor, dar nu va faceti un mod de viata din acest lucru.

Daca vrei sa deveniti mai repede mamici, urmati dupa terminarea actului sexual cateva reguli de baza. Mai intai, tu si partenerul tau ar fi bine sa aplicati la partea distractiva a sexului. Folositi si alte camere in afara de dormitorul conjugal atunci cand vreti sa aveti o clipa de intimitate si incercati sa nu va faceti un program zilnic de concepere a unui copil, pentru ca veti ajunge sa priviti aceasta activitate ca pe o treaba casnica. Imediat dupa actul sexual nu fugiti la baie, ci mai stai cateva zeci de minute intinsa in pat. Faceti dragoste mai des in timpul perioadei fertile si incercati cat mai multe pozitii sexuale. Exista peste 114 milioane de pozitii sexuale in intreaga lume care au fost experimentate si adunate intr-un dictionar de specialistii in domeniu!

O alta regula de care trebuie sa tineti cont este sa nu faceti sex in fiecare zi. Pentru ca sansele de a avea un copil sa se mareasca, ar fi bine ca partenerii sa aiba momente de intimitate o data la doua zile, chiar si in perioada ovulatiei. Vei fi mai odihnita si astfel actul sexual il vei transforma intr-unul cat mai romantic si mai placut cu putinta. Se spune ca cel mai bun mijloc de relaxare in timp ce incerci sa concepi un copil, este aparitia unui orgasm. Studiile au aratat ca un orgasm este de 22 de ori mai relaxant decat orice tranchilizant.

Sfaturi pentru fertilitateTrebuie sa nu scapati din vedere ca procrearea este un joc cu numere. Chiar daca veti face totul ca la carte pentru a avea un bebelus, exista doar 25 – 30 % sanse de a concepe un copil in timpul unui ciclu normal. Insa puteti mari aceste sanse daca sunteti capabile de mici “sacrificii”. In primul rand trebuie sa renuntati la cafea, tutun si alcool. Un alt lucru important este acela ca daca v-ati hotarat sa aveti un copil, trebuie sa incepeti sa luati acid folic din timp. Doza recomandata in perioada de preconceptie este de 0,4 miligrame de acid folic pe zi, timp de cel putin patru luni inainte de a ramane insarcinata.

In cazul in care tineti vreo cura de slabire este bine sa renuntati la aceasta daca doriti sa aveti un copil. Cura de slabire bazata pe infometare sau pe alte ceaiuri purgative, chiar nu are ce sa caute in programul vostru pentru ca poate afecta ovulatia si implicit fertilitatea. Iar daca urmati vreun tratament medical, inainte de a concepe un copil, consultati-va medicul pentru a afla daca puteti renunta la pastile sau pilulele pe care le luati sa daca au vreun afect asupra fatului.

Leave a Reply