Strategii medicale – Conexiunea cu grupele sanguine

Sunteti deja familiarizati cu legatura solida dintre grupa sanguina si starea dumneavoastra de sanatate. Sper ca incepeti sa intelegi ca puteti exercita un insemnat control, chiar atunci cand prezentati o susceptabilitate la o anumita stare. Planul grupei dumneavoastra sanguine este punctul de rascruce catre o viata sanatoasa.

In urmatoarele randuri vom discuta mai in detaliu despre aspectele medicale specifice fiecaruia si despre cum puteti folosi informatiile privitoare la grupa dumneavoastra sanguina pentru a face optiunile cele mai bune pentru sanatatea dumneavoastra. Incepem cu medicamentele si terapiile uzuale in epoca moderna.

Drogurile au fost folosite ca medicamente de mii de ani. Cand un saman sau vraci fierbea o potiune, acea potiune avea nu doar autoritate medicala, ci si putere spirituala. Desi infuzia era adesea rau mirositoare si dezgustatoare, ea continea magie si pacientul a baut bucuros amara bautura in speranta unei tamaduiri.

Lucrurile nu s-au schimbat chiar atat de mult.

Astazi, medicii prescriu medicamente in exces si noi le utilizam in exces. Este o problema serioasa. Totusi, spre deosebire de naturisti, care resping in totalitate farmacopeea moderna, eu cred ca trebuie sa adoptam un punct de vedere mai rational si mai flexibil. Majoritatea preparatelor medicamentoase sunt menite sa fie eficiente asupra unui segment larg de populatie si ar trebui folosite pentru a trata cele mai severe si potential periculoase stari.

Conexiunea cu grupele sanguineDar sa privim medicatia in perspectiva: toate medicamentele sunt otravuri. Medicamentele bune pe care omul le-a descoperit de-a lungul secolelor sunt otravuri selective. Multe altele sunt otravuri cu spectru mai larg, mai putin selective. Un excelent exemplu din ultima categorie este arsenalul difuz de medicamente folosite de oncologi in chimioterapie. In procesul de distrugere a celulelor canceroase, multe din aceste medicamente ataca fara discriminare si celule sanatoase.

Vestea buna este ca uneori chimioterapia reuseste. Vestea rea este ca uneori chimioterapia reuseste, dar pacientul decedeaza din cauza complicatiilor legate de tratament.

Stiinta moderna a confruntat comunitatea medicala cu o gama enorma de terapii, care toate sunt prescrise de medici bine-intentionati, de pe toate meridianele. Dar am fost noi suficient de precauti in utilizarea antibioticelor si a vaccinurilor? De unde stiti care medicamente sunt cele mai bune pentru dumneavoastra, pentru familia dumneavoastra, pentru copii dumneavoastra.

Leave a Reply