Tratamentul cu ventuze

Tratament cu ventuzeVentuzele sunt un tratament vechi, aplicat chiar si in medicina populara. Pe atunci se foloseau in tratarea a numeroase afectiuni, precum raceli, nevralgii intercostale, congestii pulmonare. Daca bunica folosea vetuzele ca sa scoata raceala din noi, inseamna ca stia ea ceva. Si stia foarte bine. Metoda aplicarii ventuzelor este adusa in discutie alaturi de masajul traditional si frectionarea pielii in texte indiene si tibetane. Practicata corect si de terapeuti si medici din antichitate, precum Hipocrate, nu se mai poate pune intrebarea daca este sau nu o solutie la problemele noastre aceasta terapie. Nici Egiptul nu este mai prejos, de acolo provin texte cate prezinta in detaliu aceasta metoda de tratament. Daca in acele vremuri se tratau multe afectiuni prin aplicarea de ventuze, in ziua de astazi de ce nu ar functiona?

Initial, in spatiul indoeuropean, pentru confectionarea primelor ventuze s-au folosit coarnele animalelor, acestea fiind usor de prelucrat de la obiectul de baza pana la cel finit. In urma evolutiei, s-a trecut treptat la bambus, alama, sau ceramica. In zilele noastre, bineinteles ca in productia de ventuze masaj profesionale se folosesc alte materiale, probabil plastice care sunt tratate astfel incat sa nu provoace iritatii sau orice alte probleme de acest gen.

Terapia cu ventuze este destinata organismului uman. Vindeca atat partea fizica a persoanei in cazua, cat si partea energetica a acesteia. Tratamentul reface echilibrul energetic al pacientului, inducand acestuia o stare de bine, de relaxare, de confort. Dupa aplicarea ventuzei, apare deblocarea energetica pe punctul respectiv. De fapt, aceasta este treaba ventuzei. Sa deblocheze atat fizic cat si energetic zona unde este aplicata. La nivel fizic, totul se desfasoara in felul urmator. Dupa aplicarea ventuzei, mecanismele homeostatice, care au rol de aparare, prind putere prin echilibrul creat. Astfel ca apararea organismului capata forte mai mari, iar boala de care sufera pacientul este inlaturata natural, de anticorpii organismului. Practic ventuza doar stimuleaza sistemul de aparare al organismului, motivand-ul si dandu-i un imbold. Este posibil ca unele pastile sa nu aiba efect, iar tratamentul cu ventuze sa aiba succes in aceeasi situatie cu aceleasi conditii.

Tratamentul cu ventuze este complementar tratamentului prin acupunctura. Impreuna, aceastea formeaza un grup de tratamente de mare succes, fiind folosite la scara larga si avand rezultate pozitive in urma utilizarii.

Ventuzele prezente pe piata sunt diverse, in diferite marimi, pentru diferite afectiuni, pentru diferite zone ale organismului uman. Ventuzele pot fi din silicon, din cauciuc, sau din plastic. Fiecare dintre acestea vine cu avantaje si dezavantaje, de care trebuie sa se tina cont la aplicarea tratamentului.

Recomandat este ca aplicarea sa se faca la un cabinet unde sunt experti in domeniu.

Leave a Reply