Vaccinul antigenic

Cancerul mamar continua sa fie complicat si prea adesea mortal. Dar exista semne pentru care grupa sanguina poate reprezenta cheia vindecarii.

Dr. George Springer, un cercetator de la Centrul Oncologic Bligh al Universitatii de Medicina din Chicago, a investigat efectele unui vaccin a carui baza o constituie o molecula numita antigen T.. Inca din anii 1950, Springer a fost printre cei mai importanti cercetatori ai rolului grupei sanguine asupra bolilor. Contributiile sale in acest domeniu sunt fenomenale. Munca sa cu privire la antigenul T a fost foarte promitatoare.

Antigenul T este un marker tumoral comun, gasit in multe forme de cancer, mai ales in cancerul mamar. Persoanele sanatoase, fara cancer mamar, prezinta anticorpi impotriva antigenului T, astfel incat acesta nu este niciodata decelat la ei.

Springer considera ca un vaccin compus din antigenul T si markerul tumoral CA15-3 ar putea ajuta la zdruncinarea si apoi “retrezirea” sistemului imunitar supresat al pacientilor cu cancer, ajutandu-i sa atace si sa distruga celulele Vaccinul antigeniccanceroase. In ultimii 20 de ani, Springer si colegii sai au utilizat un vaccin derivat din antigenul T ca tratament de durata impotriva recurentelor formelor avansate de cancer mamar. Desi grupul de studiu este mic – mai putin de 25 de femei – rezultatele sunt impresionante. Toate cele 11 paciente cu cancer mamar cu forme foarte grave avansate (stadiul III si stadiul IV) au supravietuit mai mult de 5 ani – fapt remarcabil in cazurile considerate cancer in stadiu terminal; in vreme ce 6 dintre ele (3 in stadiul III si 3 in stadiul IV) au supravietuit de la 10 la 18 ani. Aceste rezultate nu sunt departe de miracole.

Munca neintrarupta a lui Springer cu privire la sistemul grupelor sanguine si cancerului ma convinge ca evolutia fireasca a intelegerii noastre cu privire la grupele sanguine va furniza, in final, nu numai informatii asupra factorilor de risc, ci si vindecarea pentru fiecare manifestare a acestei boli.

Leave a Reply