Vaccinuri: Sensibilitatile grupelor sanguine

Vaccinarea este un subiect cu incurcatura emotionala atat de comunitatile medicale conventionale, cat si in cele alternative. Dintr-un punct de vedere mai ortodox, vaccinarea reprezinta prima linie de aparare in medicina previntiva. Un accent din ce in ce mai puternic se pune pe vaccinarea universala obligatorie efectuata de autoritati la nivel federal, statal si local. Care sunt consecintele unei astfel de strategii?

Vaccinurile au fost de o utilitate indiscutabila pentru omenire, salvand mii de vieti si prevenind suferinte inutile. In rarele imprejurari cand au existat probleme, vaccinurile au reactionat oarecum nefavorabil la indivizi hipersensibili. Cunostintele noastre despre sistemul imunitar nu releva inca daca vaccinurile au repercursiuni mai profunde, diminuand poate unele din mecanismele noastre imunitare innascute impotriva cancerului. Totusi multe oficialitati din domeniul sanatatii publice si al cercetarii stiintifice medicale se comporta de parca ar fi oarecum nepatriotic sa dezbati problema injectarii fiecarui nou vaccin in torentul sanguin colectiv.

vaccinSensibilitati vaccinale ale grupei sanguine O

In cazul tuturor vaccinurilor, parintii copiilor cu grupa sanguina O ar trebui sa fie atenti la orice semn de inflamatie, cum ar fi febra sau durerile articulare, deoarece sistemul imunitar al grupei sanguine O este predispus la astfel de reactii.
Evitati forma injectabila a vaccinului anti-poliomelitic la copii cu grupa sanguina O si alegeti preparatul cu administratie orala. Deoarece cei din grupa sanguina O au sisteme imunitare hiper-reactive, ei simt cel mai bine o forma mai putin puternica a vaccinului.

Sensibilitati vaccinale ale grupei sanguine A si AB

Copii cu grupa sanguina A si AB raspundbine la vaccinuri. Un program complet de vaccinare – incluzand vaccinul impotriva tusei convulsive – ar trebui sa nu produca multe efecte secundare.
Spre deosebire de copii cu grupa sanguina O, cei cu grupa sanguina A si AB ar trebui sa primeasca forma injectabila a vaccinului anti-poliomelitic, deoarece mucusul din tractul lor digestiv nu reactioneaza bine la forma orala a acestui vaccin.

Sensibilitati vaccinale ale grupei sanguine B

Copii cu grupa sanguina B prezinta uneori reactii neurologice severe la vaccinari. Parintii trebuie sa fie deosebit de atenti la orice semn ce ar putea indica o complicatie, fie ca este vorba de o modificare a mersului sau a mersului in patru labe al copilului dumneavoastra sau de o modificare de orice fel al personalitatii. Daca intentionati sa vaccinati un copil cu grupa sanguina B, este imperativ necesar sa va asigurati mai intai ca este deplin sanatos – fara raceli, gripa sau infectii otice. Ca si copii cu grupa sanguina O, cei fara grupa sanguina B ar trebui sa primeasca forma de administrare orala a vaccinului anti-poliomielitic.

Leave a Reply